05 آذر 1393 - 10:19 شناسه خبر: 1195 نسخه چاپی

ارز حاصل از صادرات به نظام بانکی نمی‌آید

ارز حاصل از صادرات به نظام بانکی نمی‌آید
 رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به اینکه ارز حاصل از صادرات در نظام بانکی وارد نمی شود، دولت ارز صادر‌کنندگان را به ...

 رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به اینکه ارز حاصل از صادرات در نظام بانکی وارد نمی شود، دولت ارز صادر‌کنندگان را به نرخ روز خریداری و معادل ریالی آن را براساس نرخ ارز آزاد محاسبه کند و معادل ریالی آن را بپردازد و همان ارز را به نرخ روز در اختیار واردکنندگان قرار دهد.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران،مسعود دانشمند اظهار کرد: برای تک نرخی شدن ارز باید پروسه طولانی‌ مدتی صرف شود و دولت نیز باید باید ارز کافی داشته باشد که بتواند تعادل بین عرضه و تقاضا را برقرار کند.

وی افزود: با این کار دولت می‌تواند تقاضای بازار را پاسخگو باشد و از طرفی کاری کند که نرخ ارز آزاد به سمت مبادله‌ای حرکت کند.

ارز حاصل از صادرات در نظام بانکی وارد نمی شود

به گفته دانشمند ارز حاصل از صادرات در نظام بانکی وارد نمی‌شود و بیرون از نظام بانکی باقی‌ می‌ماند. این در حالی است که می‌توان از طریق صرافی‌ بانک‌ها این موضوع را ساماندهی کرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: اگر بانک‌ها اعلام کنند که می‌توانند ارز حاصل از صادرات را به نرخ ارز آزاد خریداری ‌کنند، با این کار این ارز به جیب دولت می رود و دولت نیز می‌تواند ارز را به همان نرخی که خریداری کرده در اختیار وارد‌کنندگان قرار دهد که با این کار بتدریج نرخ ارز تعدیل می‌شود و به سمت تک‌نرخی حرکت می‌کنیم.

ثبت سفارش کالا بدون نیاز به وزارت تجارت و سازمان توسعه تجارت

رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران همچنین در رابطه با ضرورت حذف ثبت سفارش گفت: ثبت سفارش به لحاظ آماری برای واردات نیاز است و واردکنندگان به چنین اطلاعاتی نیاز دارند تا بتوانند حداقل برای افق شش ماهه خود برنامه ریزی کنند.

وی در عین حال افزود: این پرسه باید به نحوی باشد که وزارت بازرگانی و سازمان توسعه تجارت دخالتی در این موضوع نداشته باشند و تشریفاتی که در این زمینه انجام می‌شود، حذف شود. چون اتاق بازرگانی بخشی را در این زمینه دارد و سامانه آن در اتاق بازرگانی وجود دارد و اتاق بازرگانی به تنهایی برای ثبت سفارش کالا کافی است.

ضرورت حذف کارت بازرگانی

دانشمند در رابطه با حذف کارت بازرگانی گفت: در حال حاضر بازرگانان دو کارت عضویت اتاق بازرگانی و کارت وزارت صنعت، معدن و تجارت را دارند و شرط لازم برای داشتن کارت بازرگانی، عضویت در اتاق بازرگانی است و کسی که کارت عضویت در اتاق بازرگانی را نداشته باشد نمی‌تواند کارت بازرگانی دریافت کند.

وی پیشنهاد کرد: کارت وزات صنعت، معدن و تجارت حذف شود و دولت این موضوع را به اتاق بازرگانی تفویض اختیار کند که با کارت اتاق بازرگانی نیز بتوان کار صادرات و واردات را انجام داد.

رییس کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: سازمان توسعه تجارت باید به این نتیجه برسد که کارت بازرگانی را حذف و کارت اتاق بازرگانی به منزله‌ کارت بازرگانی محسوب کند.

 

منبع: ایسنا